lauantai 3. maaliskuuta 2007

Piikki pisarassa


Luovan lauantain aiheena on tippa. Tippaa täytyi pysähtyä miettimään - se on kai tippumaisillaan oleva pisara. Ei ihan sama kuin pisara? Pisara sisältää tipan?? Mutta kerran sateen jälkeen kuvasin ruusupensaan pisaroita, joista yksi tässä, ruusunpiikki sisässään - piikki pisaran sydämessä. Mutta tässä piikki estänee pisaraa tipahtamasta.

Kuva on kollaasi, kuvakooste. Käytin kahta kuvaa, taustan tein toisen lehden pisaroista. Enkä malta olla laittamatta myös sitä kuvaa esiin. Kuvassa oleva lehti kuuluu punapajulle (Salix purpurea, koristekasvi Suomessa). Nimestään huolimatta punapajun lehdet (varsinkin alta) ovat voimakkaan sinivihreät, vahapintaiset. Pisarat järjestyvät niihin aina näin! Ovat tosi huonot tipahtamaan. Eri kasvilajeilla on oma kykynsä ja tyylinsä pidätellä pisaroita lehdillään. Toisten lehdille ne eivät jää ollenkaan, toisilla ne säilyvät pitkään. Kyllä ihmeteltävää maailmassa riittää... ja esimerkiksi juolukan ruskalehdiltä löytyy hienoja syyspisaroita.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pisaroita on kiva kuvata. Pidän näistä kuvistasi, sekä kollaasista että alkuperäisestä. Piikki pisaran sisällä on aika hurja.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja pisarakuvia kumpainenkin.

Lassi kirjoitti...

kiitos, tuima ja milliini, ja pisaroita on helpompi kuvata kuin tippoja

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ovat!

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin tippa on piikikkyydessään melkoisen pelottava - vertauskuvia löytyy paljon - paljonpuhuva kuva!

Lassi kirjoitti...

niin, vertauskuvia, kuin ruusun piikikäs kyynel..., kuin kyynel joka kätkee piikin...,kuin se ... viimeinen pisara