sunnuntai 11. helmikuuta 2007

Prikipuistossa kukkii valkovuokko jalkojesi alla


Valokuvatorstain aihe on - kengät. Myös kengät voivat vahingoittaa ympäristöä. - Oulun Prikipuistossa kävely on sallittu vain kuvan mukaisilla käytävillä, silloilla. Puistossa kasvaa runsaasti valkovuokkoa ja ketunleipää, joten siellä lainehtii kesän alussa valkoinen meri. Sitä voi ihailla vain näiltä käytäviltä. Tai sitten aivan puistoon kiinni rakennetuista matalista kerrostaloista. Valkovuokkoa ei kasva Oulussa luontaisesti, tännekin se on tuotu. Ehkäpä se on kasvanut paikallaan jo toista sataa vuotta, sillä Toppilansaari oli Oulun porvariston huvila-aluetta.

Prikipuisto on vanhaa huvilametsää. Siellä kasvaa mm. suuria siperianlehtikuusia ja myös muutama lehmus. Vanhoja koristekasveja ovat valkovuokon lisäksi varjolilja ja puistolemmikki. Osa puista on kuollut jo vanhuuttaan, mutta tämä on Oulun puistoista ainoa, josta lahopuuta ei kerätä pois.

Puiston sillat luovat erikoisen tunnelman. On kuin olisi galleriassa. Useamman kerran olen kuullut ihmisten kyselevän, onko lahopuut aseteltu paikkoihinsa. Niin "luonnollisilta" ne näyttävät!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkea se insenjööri keksii. Mutta tallaaminen on todella melkoinen haaste luontopoluilla.

Lassi kirjoitti...

Ja luonnon hallinnointikielellä siitä puhutaan kulutuskestävyytenä. Ehkä erilaisille luontotyypeille on jo insinööri-indeksikin olemassa. Mutta asutuksen keskellä Suomessa on kaiketi hyvin vähän luonnontilaisina pidettäviä puistoja. Käykääpä siis Prikipuistossa jos Ouluun joudutte!